Følg drømmene dine

Brikker har falt på plass inni meg. Jeg føler meg hel. Rolig, lykkelig, takknemlig. Før jeg reiste hit lagde jeg meg en illusjon om at jeg kom til å bli lykkelig med det samme jeg satte min fot på flyplassen i Los Angeles. Kanskje ikke så bokstavelig, men ikke langt i fra. Jeg trodde det å flytte til et nytt land skulle gi meg masse inspirasjon og glede, og at jeg skulle elske livet fra første dag. Det skjedde absolutt ikke på den måten jeg trodde det skulle skje. Hele denne reisen har blitt alt annet enn forventet.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Den første tiden var til tider tøff. Jeg hatet stedet jeg bodde på i LA, jeg var veldig skuffet over skolen, og jeg lurte på hva jeg skulle gjøre. Om jeg skulle prøve å la det gå seg til eller gjøre en endring. Jeg hadde det veldig bra når jeg var ute og opplevde Los Angeles, men så fort jeg kom hjem eller jeg var på skolen hadde jeg det kjipt. Jeg mistrivdes, savnet å ha det rent rundt meg, savnet å føle at tingene mine var trygge og savnet å bo i et ordentlig hjem. Jeg dro fra skolen til stranden og satt der og stirret ut i havet. Jeg lurte på hvorfor jeg alltid var sånn her. En som stikker fra skolen og drar til naturen i stedet. Jeg kastet steiner i sjøen mens jeg skrek. Ja, nesten som i en filmscene, men der og da føltes det ikke så kult. Jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med livet mitt når jeg ikke klarer å gå på skole. Jeg ser nå i ettertid at det var dette jeg trengte. En utblåsning og en hau av tanker og spørsmål som jeg senere har funnet svar på. Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg gikk flere runder med meg selv, og til slutt var valget veldig enkelt. Jeg sluttet på skolen. Skolen var uansett veldig skuffende, så det var absolutt ikke verdt å bruke penger og tid på den. Jeg ville reise, oppleve, utforske, møte nye mennesker, og lære engelsk på den måten i stedet. Det jeg trengte mest var egentlig å snakke språket høyt. Jeg har alltid vært flau over å snakke engelsk siden jeg var liten. Engelsk var det verste faget mitt på skolen, på barneskolen fikk jeg rett og slett en sperre for det. Var det en engelsk tekst jeg måtte lese, klarte jeg ikke, hjernen bare blokket ut. Så jeg på engelsk film som ikke hadde tekst ga jeg opp, og fulgte ikke med i det hele tatt. Så bare det å komme over den sperren, er et stort steg for meg. Jeg bryr meg ikke om jeg ikke snakker flytende engelsk når jeg drar herfra. Nå har jeg ikke lenger den sperren, som betyr at jeg har åpnet meg opp for å lære. Jeg er ikke redd for å snakke, eller å feile. Jeg leser engelske bøker, jeg ser på engelske filmer uten tekst, og jeg lærer noe nytt hver dag, og det kommer jeg til å fortsette med etter at jeg har kommet hjem også. Det er kjempegøy!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg har møtt så mange kule, inspirerende, annerledes, fargerike og kloke mennesker fra hele verden på reisen min. Jeg har hørt deres historier og deres tanker. Alle mennesker har sin historie, det er bare så viktig at vi husker på det. Ikke døm mennesker du ikke vet noe om, vær så snill. Vi må prøve å være generelt gode og snille mot hverandre. Vi vet aldri hva den personen du møter på gata, i butikken, på bussen eller på kafeen har opplevd, og uansett, alle fortjener i alle fall respekt.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ja, hele denne reisen ble alt annet enn forventet. Alt skjer for en grunn. Og jeg er så glad for at alt endret seg til å bli akkurat en sånn reise jeg lenge har drømt om. Utforske, møte mennesker, utfordre meg selv, føle på frykt og samle energi og inspirasjon. Nå snakker jeg som om reisen min er over. Det er den heldigvis ikke helt ennå. Men å være alene på reise, er over for denne gang, for nå sitter mamma på flyet på vei til Los Angeles, og vi skal på roadtrip i California! Jeg gleder meg som et barn! 

Jeg skal fortsette å følge drømmene mine. Jeg skal trosse all frykt som eventuelt skulle komme. Det er utenfor komfortsonen magien skjer.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Følger du drømmene dine?  

 

- Maria Solknopp 

4 kommentarer

Emilie Asplund Lindøe

10.03.2016 kl.20:20

Du er så fantastisk Maria! Nydelig å kunne følge reisen din, du inspirerer meg masse <3

10.03.2016 kl.20:55

Så flott skrevet Maria .. Godt at du er fornøyd og har det bra nå.. Kos deg masse på tur med mamma👏👏

10.03.2016 kl.20:57

Glemte å skrive navn... Hilsen unni😃

Caisanne

10.03.2016 kl.21:29

Et herlig innlegg å lese! Det er godt å høre at du likevel fant det du ønsket deg, dog på en helt annen måte enn du forestilte deg. Du har så rett i at vi må følge våre drømmer og være åpne overfor andre mennesker :-)

Skriv en ny kommentar

hits