En kunstnerisk utflukt

Jeg var på Nasjonalgalleriet en dag i forrige uke. For den som ikke vet hva det er, er det et museum med kjente malerier. Det er et av disse museene Oslo-barn blir dratt med på i mot sin vilje gjennom alle år, både på barneskolen, ungdomskolen og videregående. Hit dro altså jeg, alene, av fri vilje.Jeg har faktisk vært på Nasjonalgalleriet frivillig tidligere også. En gang alene da jeg hadde "kreativ uke" i førsteklasse på vgs. En annen gang sammen med en venninne da vi var sytten år. Det er faktisk veldig fint skjønner du, å gå å se på malerier og leve seg inn i dem. Det blir på en måte som meditasjon, no kidding.Ekte blogger, tar bilde av seg selv i speilet.Denne gangen leide jeg en sånn lyd-greie, slik at jeg kunne høre litt om kunstneren og om historien bak noen av maleriene. I tillegg var det stemningsmusikk som passet til de forskjellige bildene. Haha, det var litt gøy. Det var ganske interessant og ganske så koselig også i grunn.Ekstra fint var det da det var mange andre skoleklasser der. De måtte nemlig gå med en gruppe, og det er noe jeg virkelig ikke likte da jeg var på sånne steder med skolen. Så nå var det så deilig å ha totalt frihet. Jeg kunne se så lenge jeg ville på et bilde, og så kort jeg ville på et annet bilde. I tillegg visste jeg at jeg var der fordi jeg ville, ikke fordi jeg måtte. En annen ting jeg la merke til, som gjorde at jeg fikk en litt sånn god følelse, var når en ungdom- eller videregående-klasse gikk rundt i grupper og måtte gjøre oppgaver til bildene. Gud, så glad jeg er for at jeg er ferdig med sånt! haha.Hvert maleri har en historie. Jeg synes det ofte er spennende med historier fra gamledager, og liker å tenke meg og fantasere om hvordan akkurat disse menneskene hadde det.

Favorittkunstneren min tror jeg må være Christian Krogh. Han malte bilder innenfor realismen. Nå har ikke jeg planer om å skrive en norskoppgave her, så det er godt mulig at jeg skriver noe feil. Men uansett, jeg liker realistiske og ekte bilder.Dette var litt om min kunstneriske utflukt. Jeg liker kreative skapelser.

 

♥ Maria 

3 kommentarer

lett å like

20.02.2012 kl.10:40

oi, så masse fint! jeg liker også kreative skapelser :-)

Marianne<3

21.02.2012 kl.13:31

Jeg husker godt hvor kjedelig det var å dra med klassen. Men det er AKKURAT fordi man blir tvunget til å være interessert. Også det at man dro dit flere ganger gjorde det også kjedelig, fordi da hadde man sett de samme bildene for kanskje bare ett år siden. Men det er koselig at du gjorde noe som du satte pris på og syntes det var gøy :) Jeg tror nok det ville vært mer spennende for meg å dra dit nå enn og være der så mange ganger når man var mindre. Merkelig det der, men man begynner jo å forstå mer og sette pris på kunst.

Maria Solknopp

21.02.2012 kl.16:15

Marianne: Kanskje du vil bli med meg neste gang? Nå blir ikke det kanskje før om et år eller noe da, men det hadde jo vært koselig :) <3

Skriv en ny kommentar

hits